marți, 12 aprilie 2011

Introducing RAVeica

Ca sa hălăduiesc de colo-colo oricând pe orice vreme mi-o trebuit un murg dar m-am ales cu o iapă (de fapt ar fi vorba de 130 de iepe).
Consătenii mei obişnuiesc să-şi numească maşinile ca pe iosaguri: Doina, Joiana, ş.a. Aşe s-o ajuns ca p'ame s-o cheme RAVeica.
RAVeica e o Toyota RAV4 (Recreational Activity Vehicle) din 1996 cu un motor de 2.0 pe benzină, 4x4 cu diferenţial blocabil. Având garda la sol destul de ridicată şi bucşeraie cât pumnul îmi permite să hălăduiesc pe drumurile patriei, în special pe drumul ce duce spre Dumbrăviţa de Codru, drum care îi face pe mulţi posesori de autovehicule să fie abonaţi la service-uri, indiferent că e vorba de drumul spre Beiuş prin Ceica ori de cel prin Tinca.
Ca să fie cât mai utilă şi să mă ajute la recondiţionarea gospodăriei din deal, RAVeica primeşte săptămâna aceasta o remorcă pe foi de arc.

Meet RAVeica:









5 comentarii:

Dan spunea...

În sfârşit, o vedem şi pe Raveica :) Ca tot m-ai invitat să vin la o preumblare pe domeniile tale munteneşti, în şiregla Raveicăi... Şi dacă n-oi apuca, atunci te invit eu prin pădurile din Thüringen.
Si motoriul ăla de 2 litri benzină merge şi cu apa de munte? Că mă gândesc că e cam mâncăcios...
Faină de tot zona aia!

Dan Suciu spunea...

:) cat abrac ii dau atata mananca. la mers cu grija inafara orasului ia 8l/100, dar in oras...mai bine zic ca's eco si merg cu tzoagla.

invitatia aia ti-o mai trimit odata de indata ce termin de renovat casuta, eu sper ca pana in toamna.
prin Jermanica am tot trecut in drumurile mele spre Beljia, dar nu m-am oprit vreodata sa ma preumblu prin vre-o padure. imi si imaginez cat de bine le gestioneaza...pe de alta parte ma supara ca nu verifica mai atent lemnul care-l importa din alte tari, iar oferta lor generoasa ii face pe bajtanii cu lantoc de haur sa mai faca rost de cate-un aviz pe neve, dar asta-i alta poveste.

Te salut Dane si astept sa ne vedem la o escapada cand om apuca!

Anonim spunea...

Dan,
Casuta ta e tare suie! Sa ne mai delectezi cu pozele ei (before and after). Locul unde e asezata e frumos, ca un codru din basme! Iar Raveica, cu toate ca-i place sa se murdareasca prin baltoace, e frumusica foc! Mult succes cu casuta!
AB

Lavi de la Cluj spunea...

Foarte faina privelistea de Dumbravita..iar RAVeica e pur sange japonez de va poarta asa sus..(saracele iepe, ce inghesuite or alerga ele acolo sub capota) :)
Imi place tare blogul, parca da asa o stare de bine..

Dan Suciu spunea...

@AB - asta era si ideea: casuta de la margine de codru... nu ma pot desparti de copilarie, de cand construiam colibe prin codri de langa Ursad. o sa pun poze cu etapele reconditionarii.

Măi Lavi ghe la Cluj, mă bucur ca-ti place p'aci :) ş-apoi dabghe astept sa găt p'acol să fac oleacă de petrec la care să vă invit pe toti!