vineri, 10 iunie 2011

Crop formeişons


În timp ce mă uitam pe Descoperi la un documentar despre formele lăsate prin lanuri în diferite părţi ale lumii de posibili extratereştri, mă gândeam că au bun simţ extratereştrii ăştia, pentru că nu fac ei forme dintr-astea acăr cum şi acăr inde. Vă daţi sama cum ar fi să se-ntâmple aşe ceva printr-un sat la noi? D'apoi să facă şi un documentar Descoperi p'acol?
În locul americanilor din interviuri, ăia de povestesc uşor miraţi, puţin speriaţi, aşezaţi unu lângă altu pe o canapea, în spate fundal negru, cadru apropiat cu mâna lui ţinând cu grijă mâna ei, mi-i închipui pe Ioane şi Mărie:

Reporter: Povestiţi-ne cum s-a întâmplat!

Ioane: Pe la şasă dimineaţă am scos vacile şi caii la păşunat. Când cot pe ceala deal cătră holda noastă de porumb, ce şi vezi? Tătă holda me culcată la pământ în tăt felu de forme: cerculeţă, pătrăţele şi triunghiuleţă.

R: Credeţi că au fost extratereştrii? Nu aţi văzut nici o farfurie zburătoare?

I: D'apoi că şti focarea lor ce-o fost! Parcă am văzutu aşe o lumină mai tare când am ieşit pă căput, d'a n-am băgat de samă c-am crezut că-i dă la mijitu soarilui. Bati-i Doamne şi-i bată dacă o fost ii, extratireşti d'aişte, d'apoi ii nu să uită oleacă înante să facă foarme dintr-aste la oameni în holde? Ştiu ii cum îi să tragi cu calu cât îi primăvara dă lungă la arat, la grăpat, la sămănat, apoi la şirălit, apoi cât îi vara la săpat? Ştiu ii pă daracu să-i mânce că dă prind unu din aista aşe lipăsc bâta asta dă picioruşăle lui dă nu-i ajunje pădure Cornetului dă cârje!


La fel ca Ioane, am rămas şi io uimit ieri, la Betfia, când am văzut că apar crop formeişons în pădurea de lângă sat. Am făcut o poză cu telefonu, dar ar trebui să facă un reportaj cei de la Descoperi.

5 comentarii:

cristi spunea...

Pt ce sa fina cei de la Descoperi ? Sa vada cum se defriseaza la noi ?
(mie imi pare a fi defrisare, nu atac extraterestru)

flaviu fotovideographer spunea...

crop formeisons facute de padurari & co

Netsie spunea...

Cam nepriceputi in forme "extraterestrii" nostrii, or fi incepatori sau fara simt estetic?

Geniala postare, dar tare mi'i ca ne'or insemna "extraterestrii" astia tot, si om ramane noi cu puffu'n praff, frunza uscata, si amintirile de alta data.

Dan Suciu spunea...

pai d'aia fac si io poze, sa aiba pe viitor fiu-mio d-un tapet cu codrii in casa :))

Netsie spunea...

aaa.. Acu inteleg de ce pusesera ai mei tapetu ala in camera cand eram mica :)).
Stiau ca viitoru "suna bine".